Ga direct naar: Inhoudsopgave | Zoeken | Site-navigatie

Hoe kan ik inloggen?

Om toegang te krijgen tot uw medische gegevens, logt u in met DigiD. DigiD staat voor ‘digitale identiteit’. Met uw DigiD kunt u veilig inloggen op websites van de overheid. U gebruikt uw DigiD-account soms ook voor zaken die te maken hebben met zorg.

 

Gebruik een computer, tablet of smartphone met internetverbinding om in te loggen op MijnJBZ. Houd uw DigiD-gebruikersnaam en wachtwoord bij de hand. Maar ook de (mobiele) telefoon die is gekoppeld aan uw DigiD.


Stap 1.

Ga naar www.mijnjbz.nl en klik op 'Inloggen’. U komt nu op de startpagina van MijnJBZ. Op het scherm verschijnt korte informatie over DigiD.


Stap 2.
Klik opnieuw op ‘Inloggen’.


Stap 3.

Er opent een invulscherm van DigiD.


Kiest u voor de inlogmethode ‘ik wil inloggen met een extra controle via sms’? Dan is het belangrijk dat uw DigiD is uitgebreid met de sms-functie.

Vul uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord in. Vervolgens ontvangt u op uw telefoon een sms met een code*. Vult u deze code in op het scherm van uw computer of tablet. U heeft nu inzage in uw medische gegevens.

 

Kiest u liever voor de inlogmethode ‘ik wil inloggen met de DigiD-app’? Dan is het belangrijk dat u beschikt over een smartphone. Download vooraf de DigiD-app op uw smartphone. Vergeet niet om de app te activeren. Informatie over het activeren van de DigiD-app vindt u hier.

 

Vul uw DigiD-gebruikersnaam in. Er verschijnt een QR-code. Open de DigiD-app op uw smartphone en scan de QR-code. Vervolgens vraagt de app om uw DigiD-pincode. Voer uw DigiD-pincode in. U heeft nu inzage in uw medische gegevens.

 

Heeft u vragen over uw DigiD, de sms-uitbreiding of het gebruik van de DigiD-app? Neemt u dan contact op met DigiD.


* Heeft u geen mobiele telefoon? Registreer dan uw vaste telefoonnummer bij DigiD. Als u inlogt op MijnJBZ ontvangt u voortaan een gesproken sms-bericht op uw vaste telefoon.


<< Vorige pagina


Inhoudsopgave

Zoeken

Print